husbilsupplevelser.blogg.se

Anette och Bosses resa genom Europa

CASTIGLIONE DELLA PESCAIA - 19 juni 2014

Publicerad 2015-02-20 12:12:00 i Resor,

 
Nu åker vi längre söderut i Italien till vårt slutmål eller vändpunkten för vår resa. Vi har redan hemma i Sverige bestämt oss för att campa på Maremma camping som ligger några km från den charmiga staden Castiglione della Pescaia. Först ska vi handla på ett centro commercial - COOP i Follonica, där vi handlat tidigare. Billigt jämfört med Sverige och med de butiker som finns på campingen. Efter det åker vi till campingen som ligger mellan Follonica och Grosseto. Efter mycket letande hittar vi en hyfsat stor plats men pga pinjeträden som omringade platsen var det svårt att få in husbilen trots att den inte är så stor 6,40 meter. Många campingplatser var ganska små men nästan alla låg skyddade under pinjeträden. De hygieniska faciliteterna var enligt svenska normer under all kritik.
 
       
 
 
 
 
Här kommer vi nu att stanna fram till till den 25 juni. Skönt att göra ett lite längre stopp och hinna njuta av strandliv, cykelturer in till Castiglione della Pescaia. Trevliga restauranger både där och i närheten av vår camping. Riva del Sole, den gamla semesterorten där många svenskar bott besöktes också, den låg nära, bara 10 minuters promenadväg bort.
 
 
      
 
 
 
 
 
Här nedan kommer lite bilder från campingens egna härliga strand där vi njöt av värmen, solen och underbara bad i flera dagar.
 
    
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anette och Bosse

Vi är ett par på 61+ som för 1 ½ år sedan köpte en husbil som vi älskar. Första sommaren var det bara Sverige som gällde. Sommaren därpå var det resa genom Europa ner till Toscanaområdet i Italien.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela