husbilsupplevelser.blogg.se

Anette och Bosses resa genom Europa

ARDECHE - FRANKRIKE - 15 juni 2014

Publicerad 2015-02-09 17:49:00 i Resor,


Efter ytterligare någon dag i Kaysersberg fortsatte vi färden söderut till Ardecheområdet. Vi hade fått tipset via en husbilstidning. Det blev ytterligare en lång etapp då vi än en gång missbedömt avståndet. Sista delen av den färden gick dessutom över slingrande bergsvägar.
 
 
 
 
 
 
Till slut hittade vi en bra camping i Sampzon som hette Soleil. Mycket trevlig personal och fräsch camping med stora campingplatser som låg alldeles intill floden Ardeche.
 
 
 
 
 
 
 
Nästa dag gav vi oss iväg på cykeltur igen. Vi hade fått tips från receptionen om bra cykelväg till den lilla medeltidsstaden Vallon Pont d'arc. Utmed vägen kunde man se vinodlingar och lavendelodlingar.
 
 
 
 
 
 
Staden var fantastiskt mysig och vi belönade oss själva med en kall öl under träden på ett café vid torget. Vi handlade goda pajer och bakelser med kastanjekräm och lokalt vin som vi packade i våra ryggsäckar för senare förtäring.
 
 
 
 
 
 
 
Vi tillbringade ytterligare någon dag till i Sampzon innan färden gick vidare mot medelhavet och Rivieran.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anette och Bosse

Vi är ett par på 61+ som för 1 ½ år sedan köpte en husbil som vi älskar. Första sommaren var det bara Sverige som gällde. Sommaren därpå var det resa genom Europa ner till Toscanaområdet i Italien.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela