husbilsupplevelser.blogg.se

Anette och Bosses resa genom Europa

FÄRDEN GENOM TYSKLAND - 12 juni 2014

Publicerad 2015-02-01 17:33:00 i Resor,

 
Vi startar nu resan från Kiel efter en rejäl frukostbuffé som behövdes för dagens långa färd genom Tyskland. Kylskåpet var tomt då man inte fick ha gasolen på under färjeturen. Hade planerat att åka cirka 70 - 80 mil sydväst på Autobahn och då hamna i Alsace, Kaysersbergs camping.
 
Vi fick då erfara att det inte går att köra så långt med husbil, efter halva vägen så fick vi börja en sökning via internet på mobilen efter lämplig camping. Det finns inga skyltar om campingplatser utmed Autobahn. De ligger också vanligtvis ganska långt från Autobahn. Vi hittade till slut en camping vid Rotenburg an der Fulda. Efter någon timmas körning in på småvägar mot staden hittade vi ett Edeka (Tysk mataffär) där vi kunde proviantera.
 
  
Det var en charmig liten tysk stad som låg vid floden Fulda. Campingen låg cirka 10 min promenad utanför. Det var också mycket cykelvänligt. Pris per natt med elplats kostade 15 euro, billigt tyckte vi, den hade allt vi behövde just då.
 
                
    
 
 
 
 
 
 
 
Här ovanför kommer lite foton från rundtur i staden och campingen där vi övernattade en natt.
 
Det sista fotot var hemska minnesmärken från kriget. Bronsplattorna var ingjutna i markplattor framför husen där människorna hade bott innan de blev deporterade till arbetsläger.
 
Nöjda med vårt övernattningsställe vilar vi nu ut för nästa dags färd mot första planerade resmålet i Alsace.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anette och Bosse

Vi är ett par på 61+ som för 1 ½ år sedan köpte en husbil som vi älskar. Första sommaren var det bara Sverige som gällde. Sommaren därpå var det resa genom Europa ner till Toscanaområdet i Italien.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela